2010. február 26., péntek

Szemem, mint a delfine!

Fulem meg mint a sase! Nagy banatomban, miszerint nem tudok ott lenni marcius 4-en az OFP koncerten -- aminek mar a plakatja is fergetegesen illetlenre sikeredett -- gondoltam irok egy blogot. Az alabbi kepet google-lel talaltam (kepek kozott) rogton az elso oldalon az "ordovicium" kulcsszora, azt hiszem ez mar a vilaghirnev elso jele!



A delfinszeru szemem tortene onnan kezdodik, hogy van az egyetemnek, ill. a karnak egy olyan jo szokasa hogy hetrol hetre tobb szeminariumot is hirdet erdekes temakban. A ma reggeli epp pattern recognition temaban volt, azon belul pedig vizi allatok hangjainak osztalyoza allt a kp.-ban. Egy kinai (?) csaj adott elo, az eloadas sajnos rettenetesen unalmas volt, meg erthetetlen is. A szamomra igazan erdekes resz kb. 1 mondatban el lett intezve. Ellenben a BME-s idok horrorisztikus kepfeldolgozasos elmenyei ujra felszinre tortek, brrrr.... Az eloadas vegen a csaj angol temavezetoje -- aki mellesleg nagyon lelkes volt -- egy kis maradasra intette a jelenlevo tarsasagot, miszerint szinvak/szinteveszto embereket keresnek egy kutatashoz. Mivel tortentesen ebbe az osztalyba tartozom, jelentkeztem is, hogy szivesen felajanlom a testemet.

El is vittek a biologiai kutatohazba (OFF: nehany kutatocsoport aranyos kis hazakba van szamuzve, amik hihetetlenul hangulatosak es szinesek, ON), hogy bemutassak a kutatasi temat, amihez kellenek a kiserleti nyulak. Maga a tema nagyon erdekesnek tunt: nagy vonalakban arrol van szo, hogy miert van a szinteveszto embereknek/allatoknak jobb alakfelismero kepesseguk kulonbozo kornyezetben. Ez a delfines tema amirol a reggeli eloadas is szolt csak reszben van itt erintve, bar az is eleg f@sz@nak tunik. Miutan elmeseltek, hogy "ki, hogyan, hogyan, merre, meddig?", elkezdodott a teszt. Az elejen felmertek mennyire defektes a szinlatasom az eredmeny tulsagosan is sz@rra sikeredett (ami persze nekik pont jol jott). Masodik lepesben kepeken kellett kulonbozo halakat, objektumokat megtalalnom, izgalmas volt. Harmadikkent pedig fel kellett allitanom ket szin kozott a szinatmenetekbol egy sorrendet. Itt aztan kijott kemenyen, hogy a piros-sarga hataron komolyak a bajok, ill. hogy a lila pedig teljesen homalyos.

A vegen a temavezeto neni (Elizabeth Taylor nemmellesleg) nagyon megkoszonte hogy ilyen fals szinlatasom van, viszont szerinte vizben jol boldogulnek, lehetnek delfin. Vegulis tudom is van...

5 megjegyzés:

  1. Backup career: dolphin acrobat.

    VálaszTörlés
  2. Hmm.Vajon meg tudsz-e tanulni légbuborék-gyűrűt fújni? Ezen áll minden.

    VálaszTörlés
  3. Volt valami őrült South Park rész, amiben valaki delfin lett. Na az.

    VálaszTörlés
  4. :-D Tényleg. Delfinné műttette magát.

    VálaszTörlés
  5. ez a bejegyzés végre megmagyarázza miért is vettél mindig olyan furcsa ingeket :)

    VálaszTörlés