2010. február 6., szombat

Járgányok, lövöldözés, szárított hal

Arról már korábban írtam, hogy sok szép új autó flangál fel-alá az utakon. A bénább autók ált. taxik, vagy építkezéshez használt ütött-kopott mini teherautók. Sikerült beretvaéles elmémmel kikövetkeztetnem, hogy ez miért van így: az autósoknak kell egy ún. útdíjat fizetni, ami nagyon sokba kerül. Ez kb. azért van, hogy az egyébként be-beduguló forgalmat ne lehetetlenítsék el még jobban. Mivel ez éves szinten egy elég komoly összeg, inkább a gazdagabb emberek engedhetik meg. A gazdagabb emberek meg ugye nem ülnek sz@r autóba. Egyébként teljesen felesleges Szingapúrban autót tartani, a szigetet behálózó metró és buszközlekedés igen jónak mondható. A parkolási díj is elég magas, csak hogy végképp elijesszék a jóembereket az autózástól.

Újabb filmet néztem meg mostanában: Mel Gibbon középrohadt thrillerjéről van szó (Edge of Darkness). Megpróbáltak egy fegyverbizniszes, gonosz kormányos, lövöldözős filmet összehozni, ami végülis nem lett rossz, de néhány dolog hiányzott belőle, ill. túl sok volt. Utóbbi például a játékidő. Több jelenet volt amikor úgy éreztem, hogy csak időhúzásra játszanak, mert ugyebár egy komoly film manapság 2 óránál kezdődik. Ami viszont hiányzott, az egy árnylattal jobb színészi teljesítmény, angol felirat azoknak akik nem értik a Stallone szintű mormogást, kicsit jobb rendezés. Ezeket leszámítva nem volt rossz, ajánlom-gyanús. Sok ázsiai filmet is játszanak errefelé. Nem holmi tingli-tangli filmek ezek, hanem sok pénzből készültek, (állítólag) színvonalasak. Ezek többsége gondolom nem jut el felénk, szóval jövő héten megnézem az éppen soron lévőt, hogy megtudjam nyert-e, avagy veszített ezzel valamit a nyugati világ.

Jövő héten kínai újév lesz, már az egész város készülődik: díszítenek, ajándékcsomag hegyeket vásárolnak, zenélnek, etc. Egyébként az évnek ez egy olyan pár napja lesz, amikor sok minden bezár... bizony ez egy olyan időszak lesz amikor nem tudsz éjszaka zongorát venni 1 km-es körzeteden belül. Persze majd valahogy túlteszem magam ezen is, csakúgy mint pl. azon a szárított csilis halon, amivel egy kínai kolléga akart megmérgezni pénteken... majd viszek nektek is ;)

4 megjegyzés:

  1. Hejj, Bandi, már csak a fényképeket várjuk! Mindenképp élvezetes, hogy ennyi filmes élményt megosztasz velünk.

    Ma ettem egy érdekes ételt: hal formájú tésztába elrejtett, sütőben megsütött hal. Bár anatómiailag nem volt helyes(a pikkelyek a tészta-halon sokkal nagyobbak voltak, mint a töltelék-halon), és én a halakért sem vagyok oda, csak a proli verzióért (fish&chips), udvariasan megettem egy szeletet a halas süteményből.

    VálaszTörlés
  2. Fotok jonnek hamarosan, mar csak 3 het!

    Szerencsere eddig nem lett bajom semmi kajatol. Igazabol csak nehany jol bevalt vonalat kovetek, pl. curry-s dolgok, japan kaja, konnyu husok, halak, neha meki is persze. Ami talan problemat okozhat az meg ranezesre is elriaszt (pl. csilis szaritott hal). Vizet elvileg csapbol iszom, mert allitolag tiszta es problemamentesen fogyaszthato, ezt en is ala tudom tamasztani igy 1 honap tavalatabol. Mellesleg itt nem meno az asvanyvizezes, inkabb hideg teat meg sima vizet isznak a nepek.

    VálaszTörlés
  3. Üdv.! :)
    Tök jó hogy így élvezed a kintlétet! És látom filmekkel is el vagy látva :)
    Én múlt héten síelni voltam Franciaországban, ott csak Torrentét néztünk egész héten :D
    Most meg már ... már itt vagyok suliban, ugyanis ma kezdődött a szorgalmi időszak :S behhh :S Na de már csak 14 hét ;) Amúgy azért jöttem be, hogy Bálinttal konzultáljak --> kíváncsi leszek, mire jutunk diplomaterv ügyében... :)

    VálaszTörlés
  4. Orulok, hogy jol siketult a sieles, majd szolj, ha van valami update diploma ugyben!

    VálaszTörlés