2010. május 31., hétfő

Malaj kirandulas 2

Elerkezettnek latom az idot, hogy a malaj kirandulas masodik felerol is irjak ezt-azt igy 2-3 het tavlatabol.

Previously on Malaj kirandulas: utaztazas vonattal, masnap hegymaszas & hullafaradtsag, utazas Malakaba, ahova is megerkezes...


A varos eleg vegyes kepet mutatott: voltak itt angolok, portugalok, hollandok. Emiatt lattunk itt szelmalmokat, portugal hajokat, angol... ooo angolokat! A varos fobb epuletei angolos stilusban epultek + kereszteny templombol is lattunk kettot.

Ezen a kepen kozepen lathato a bizonyos templom, balra-jobbra, meg a helyi jellegzetes hazak. Namarmostugyebar ez azert erdekes, mert 'allitolag' Melakat a kelet Velencejenek nevezik... hat nem tudom ki talalta ki ezt a suletlenseget, mert amint lathatjatok atvitt ertelemben kb. olyan tavol van Velencetol, mint fizikaiban.


A varos igazi hangulata es szepsege szamomra nem a fobb turistautvonalak menten, sokkal inkabb a felreeso utcakban volt fellelheto. Alljon hat itt nehany kep pelda gyanant:





Amint ezeken a kepeken is lathatjatok a hazak eleg szukek, ellenben baromi hosszuak. Ennek az az oka, hogy anno a hazakra az adot a szelesseguk alapjan vetettek ki. Az ember tud lelemenyes is lenni, ha a penzerol van szo... Nehany szepseg meg:





Erezheto a peranakan (malaj-kinai mix 1 szoban) kultura hatasa. Mivel szombat volt, kiozonlottek a nepek az utcara es emiatt utcai vasar is volt, ime:



Az egyik utitarsam ismerosenek az ismerosenek az ... nek az ismerose tortenetesen ebben a varosban el, aki ajanlott egy kivalo ettermet vacsorara. Sajnos itt nem en fotoztam, de amint mar irtam lesz egy utolagos keppotlo bejegyzes, ott majd meglatjatok. A hely specialitasa a mogyorokrem fondu. Eloszor valasztanod kell a rengeteg tengeri teremtmeny, zoldseg, hus kozul, majd a sajat asztalodnal megfoznod a mogyorokremben. A mi kulturankban ugye a mogyorovaj nem jatszik komoly szerepet, ezert nekem a 'furcsa de finom' kategoriaba esett a vacsi.

Masnap elvitt bennunket helyi kajat enni Simon, aki egyebkent angol & filippino, de Szingapurban nevelkedett. Mivel mar regota itt el, az angolja nem a legjobb, egyszer veletlenul rakerdeztem, hogy mi az anyanyelve... kinos volt. Egy aranyos kis hazi kifozdebe vitt el minket, ahol peranakan kajat ettunk (kep errol is majd utolagosan). A helynek balatonalmadi hangulata volt. Ezutan volt oly draga a Simon, hogy kivitt bennunket a buszmegalloba, ahonnan 4 ora buszozas utan hazaerkeztunk Szingapurba.

A malaj macskak meg lazaaak:



(A kovetkezo bejegyzescsokor a tegnap vegzodott kambodzsai kirandulasomrol fog szolni)

2 megjegyzés: