2010. április 8., csütörtök

Idojaras

Mostanaban borzaszto az idojaras. Ez kb. annyit jelent hogy kiszamithatatlan. Ma reggel tortent ugyanis hogy ulok a gep elott a reggeli kvmmal, olvasgatom a leveleimet, elkezed csepegni az eso, na mondom "ma sem fogok mosn..." DURRRRRR egy ku**a nagy dorges. Majdnem lefordultam a szekrol, ugyanis kb 100m-re csapott le egy villam.

Gondolom a helyi viszonyok miatt minden a szigetre csap le, altalaban ha esik villamlik is a kozelben (a sziget kb 30-40km X 15-20km, tehat nem nagy). Amikor esik akkor pedig olyan intenziven hogy a latasi viszony az otthoni enyhe kodossel vetekszik.

Egyebkent ez csak az utobbi honapban volt igy. Mar-mar kezdtem modellt alkotni: altalaban ha esik csak delutan akkor sem sokaig. Ezt huzta keresztul a ma reggeli (!) es a 10-8 napja lezajlott haromnapos eso.

Miutan a nyakadba kaptal egy jo nagy adag vizet (mert hogy itt 1 perc alatt sz@rra azol) es fedezekbe vonultal (az esernyo csak annyit er, hogy derektol folfele szaraz maradj... nehol) kisut a nap. Na kerem ekkor a legszornyubb az egesz: az a rengeteg viz elkezd parologni + pofan sut a bivalyeros nap = nem kapsz levegot, izzadni nem tudsz. Ilyenkor tapasztalataim szerint gyorsan legkondis reszre kell menekulni. Ott meg var a tundra... jo kis helyre kerultem!

3 megjegyzés:

  1. csak a legerősebbek élhetik túl
    én bízom benned Bandi

    VálaszTörlés
  2. Ahol igen meleg van, hajlamosak túlzásba esni a légkondicionáltság mértékével. Egy forró égövi ismerősöm nyáron beállítja 18°C-ra, és betakarózva alszik, hogy ne fázzon.

    VálaszTörlés
  3. :) egyebkent kezdek rajonni, hogy ez tenyleg nem is olyan egbekialto hulyeseg. Igy legalabb neha az a teverzeted van hogy fazol, ami egyebkent ritka lenne

    VálaszTörlés