2011. szeptember 29., csütörtök

Sport es zene


Haho,

ropke 26 nap utan ujra jelentkezem, ezuttal bovebben. Az elso tema inkabb azoknak lesz erdekes akik figyelemmel kovetik a Forma 1-es cirkuszt. 25-en ugyanis  sor kerult a Szingapuri Nagydijra. Szerencsere van egy amcsi ismerosom akinek a lakasa a palyatol kb. 1 km-re van. Ezert aztan ott toltottuk az estet. Igaz sokat nem lattunk a palyabol, de a hangulat nagyon jo volt. Tobbek kozott szembesultem egy igen erdekes fizikai jelenseggel: elobb jot a hang mint a kep!!! Azt gondolom mindenki sejti/tudja, hogy ezek az autok gatyarohasztoan hangosak; a sok visszhang pedig epp ugy hangzott a teraszrol, mintha a hang megelozne a kepet. A verseny egyebkent uncsi volt, a veget az alabbi tuzijatek jelezte mindenki oromere:

                                            (a kepen a vilagos csik a palya egy resze)

A verseny persze a varos puccosabb negyedeben volt, ilyen epuletekkel:


Tetszett a kilatas: egyben lathattuk a tortenelmi es a modern Szingapurt, a modern resz fent, a tortenelmi lent:


 Most nyergeljunk at egy masik sportra:  mountain bike!!! Mostanaban sokat tekerek, minek koszonhetoen ujabb palyakat fedeztem fel. Ezek azert kevesbe szervizeltek, amit az alabbi kepek is jeleznek: ha itt esik, ez az allapot hetekig:


                                   (atkuszni nem nehez, de  bicajt atdobni mar annal inkabb)


Es akkor zarjuk a bejegyzest egy kis zenevel. Egy szingapuri barokk koncerteket szervezo/osszefogo facebook szervezodesnek koszonhetoen mindig ertesulok az engem erdeklo kamara koncertekrol (barokk kamara koncertekrol van szo, mar ha nem derult ki a benan szott mondatombol). Igy jutottunk el tegnap az Il Gardellino zenekar koncertjere. A repertoar Janitsch, Bach, Vivaldi es Marcello muveibol valogatott. Kulon orom volt szamomra a vilagklasszis szamba meno csembalista... A koncert maga a regi parlament epuleteben volt megrendezve, az uj ugy nez ki, mint egy hipermodern katonai bazis, majd ha jottok meglatjatok! Gyertek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése